Stemningsbilled fra Miklenborg Stations store ankomsthal. © Rangersporet.dk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Epoke 4MHILED indbyggetIndretningNEM koblingIndbygget lydmfx dekoder

WGmh "underholdningsvogn".

discoanimation 01.1445262656I 1976 tog Deutsche Bundesbahn prototypen (vogn nummer 51 80 89-80 600-5) af en ny, komfortabel generation af underholdningvogne i brug. Denne type WGmh 824 vogne blev planlagt til at sætte nye standarder for det højeste niveau af komfort i forhold til oplevelsesture, rullende konferencer eller udflugtsture. I den ene ende af vognen var der to rum til tog embedsmænd samt et toilet, i den anden ende et galleri med en tilstødende bar. Et af de to rum til togets embedsmænd tjente som et teknologirum med musik udstyr og til kontrol af anlæggets belysning. Ca. to tredjedele af vognen var planlagt som underholdningplads og kunne bruges som en spisestue, konferencerum, eller danse område. Kun et lille siddehjørne blev permanent installeret i den ene ende af dette rum. Ellers kunne det indvendige indrettes til at opfylde kravene til den enkelte lejlighed. Temaer fra byer i Niedersachsen dekorerede sidevæggene i underholdningsområdet. Endevæggene havde som kontrast et sammenflettet mønster i forskellige farver. Vognen var udstyret med Minden-Deutz hjulsæt type 36 og måtte maksimalt køre 160 km / t. Vognens understel blev bygget i den sædvanlige måde med en ramme, tværstiverer, og plader fremstillet af stål. Vognhusets sidevægge, endevægge og tagpladerne blev svejset sammen. Men tværafstivningen var nødvendig for at imødekomme ekstreme variationer i belastningen under visse omstændigheder (såsom under dansearrangementer). Lige fra den tid, vognen blev sat i drift, kørte vognen i DB standard bemaling ocean blå / elfenben, der var gældende på det tidspunkt.

 

Forbilledet.

Tyske Bundesbahn (DB) type WGmh 824 underholdningvogn. Bemaling i ocean blå / elfenben. Vogne er gengivet som den gjorde i sommeren 1985.

Modellen.

ma 43868 01Vognen er fra fabrikken monteret med en mfx digital lyddekoder. Lydens funktioner kommer via et microSD-kort. Vognen har fabriksinstalleret indvendig LED belysning, der kan styres digitalt. Bar belysning kan styres digitalt. Varm hvide lysdioder anvendes til indvendige belysning og bar belysning. Lyskonsollen og strobe kan styres separat i digital operation. Forskelligt farvede LED'er anvendes til lyskonsollen. Kold hvide lysdioder anvendes til strobe. Hastigheden af ​​de lette ændringer kan styres med den roterende controller. Når fremadgående retning er valgt, afhænger rytmen af musikken. Når den modsatte retning er valgt, er rytmen uafhængig af musikken. Et 8 GB microSD-kort med to licensfrie sange og fem lyde er indbygget i vognen. Musik og lyd kan afspilles ved hjælp af funktionsknapperne. To 2,5 til 3 watt højttalere giver optimal lydkvalitet. Lydstyrken kan ændres. Musikken og lydene kan ændres ud fra egne ønsker og ideer. MicroSD-kortet fra vognens underside tages ud for at gøre dette. Et konverteringsprogram er allerede gemt på microSD-kortet. En kortlæser er ikke inkluderet med vognen. Vognen er med strømførende koblinger, der kan styres digitalt. Et sæt figurer på 9 figurer fra firmaet Preiser er inkluderet. Længde over pufferne ca. 28,2 cm.

Fremhævede elementer:

  • Digital dekoder.
  • 8 GB microSD-kort.
  • Musik og lydeffekter kan skiftes ud eller tilføjes som du ønsker.
  • Justerbar volumen.
  • Lys konsol.
  • Strobeskob lys.
  • Indvendig belysning.
  • Sæt med 9 figurer fra firmaet Preiser.preiser figure

Egen vurdering.

Her kommer senere en uddybende beskrivelse.

Oplyst af producent

Egne målinger

Længde over puffer

282mm

281mm

Vægt i gram

IO

 

Afslutning / konklusion.

Miklenborg besøges med jævne mellemrum af denne tyske underholdningsvogn.

Tilbehør, reservedele og vedligeholdelse.

Reservedele

Varenummer

Aksler AC

 

Aksler DC

 

Slæbesko

IO

Puffer

IO

Link og litteraturliste:

Märklin 43868 produktinfo

Tekniske data:

Strømførende koblinger monteret i NEM skakter.

Noter:

Selskab: DB

Litra: WGmh

Epoke: IV

Engangsserie: Ja

Offentliggørelse: efteråret 2015

I produktprogrammet: 2015 og 2016

MHI produkt.

Varenummer: Märklin 43868