Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Indledning.

Faller Car System DHL 161507Mercedes-Benz ofte blot Mercedes er et tysk bilmærke under Daimler AG. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie under navnet Daimler-Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.

Mercedes var datter af racerkøreren Emil Jelinek, som forhandlede Gottlieb Daimlers biler i Frankrig. Jelinek havde overtalt Daimlers chef-designer Wilhelm Maybach til at fremstille en serie på 6 racerbiler, som han ville benytte i et væddeløb i Nice. Men da Daimler havde solgt licensrettighederne til sine biler i Frankrig til Panhard-Levassor, måtte de have et andet navn. Jelinek foreslog så at man brugte hans datters navn. Bilerne var uhyre succesfulde, så Daimler besluttede sig for at beholde navnet til sine fremtidige modeller. I 1926 skete der en sammenslutning af DMG og Benz & Cie og navnet blev til Daimler Benz AG. Siden er det gået slag i slag, og fabrikkerne i og omkring Stuttgart i Tyskland har produceret mange personbiler, lastbiler, omnibusser, flymotorer mv.

I 1998 fusionerede Daimler-Benz med det amerikanske Chrysler Corporation til DaimlerChrysler. Hermed forsvandt Benz fra firmanavnet, men ikke fra bilmærket. Fusionen blev dog aldrig vellykket og efter flere år med kæmpetab for de amerikanske aktiviteter, valgte de tyske ejere at frasælge Chrysler igen. Frasalget blev annonceret den 14. maj 2007.

Firmaets varemærke har siden 1909 været Mercedes-stjernen, som oprindelig sad på kølerproppen, men på moderne udgaver er ren pynt. Den knejser dog også over Mercedes-fabrikkerne som et vartegn. Den tretakkede stjerne symboliserer, at firmaet i sin tid leverede motorer 'til lands, til vands og til luften'.

Forbilledet.

dhl mb actrosMercedes-Benz Actros blev introduceret af Mercedes-Benz in 1995. Den anvendes normalt til langdistance transport, tung fordelings transport og transport indenfor byggeriet. Den leveres i størrelser der starter ved 18 tons. Lastvognen er drevet af en V6 eller V8 cylinder dieselmotor med turbolader og intercooler. Daimler Trucks / Lastbiler lancerede version II i 2002, og en version III i 2007.

 

Modellen.

Nu er jeg ikke "mester" kender indenfor Faller Car Systems biler, men jeg synes modellen er meget tæt på det virkelige. Jeg fik sættet i julegave for en del år siden, men har brugt modellen til prøvekørsler på anlægget. Jeg er måske en smule forvent med lyd på lokomotiver, men synes at "motor"-støjen er lidt mekanisk. Jeg glæder mig til at få afprøvet de lidt mere avancerede funktioner i FCS, såsom stop og sporskifte.

Faller Car System DHL 161507 komplet start sæt

Oplyst af producent

Egne målinger

Længde

IO

 

Vægt i gram

IO

 

 

 

 

Tilbehør, reservedele og vedligeholdelse.

Reservedele

Varenummer

Batteripakke

Faller 163253

Reed sensor

Faller 163452

Styremagnet (Lenksscleifer)

Faller 163202

Forreste styreaksel med dæk og fælge

Faller 163002

Gummihjul med fælge (bagtøj)

Faller 163101

Motor

Faller 163304

Tænd sluk kontakt

Faller 163401

Link og litteraturliste:

Faller

Dansk Wikipedia

Engelsk Wikipedia

www.fahrzeugbilder.de