Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Sensor komponent.

161773 billed 01Varenummer 161773, sensorer gør det muligt at registrere et køretøj som passerer sensoren, hvorved forskellige scenarier kan laves. Princippet er det samme som ved togdrift, hvor der dog benyttes en reed sensor, isoleret skinnestreng, kontaktskinne, infrarød lysbom etc. Sensoren aktiveres af magneter på køretøjerne. Det kan være styremagneten eller en ekstra monteret magnet. Sensoren sender et signal til styreenheden. Et sådant signal, kan anvendes af styreenheden til at aktivere en funktionel komponent. Altså kort fortalt; passer sensor, gør noget!

Mere eller mindre alle de steder, hvor du kan forestille dig, at trafikken på en eller anden måde bør ændres.

Før du starter.

  • Planlæg dit scenarie, hvad vil du gerne have der skal ske?
  • Planlæg, opmål og marker placeringen af sensoren.
  • Vær omhyggelig ved opmålingen. Jo mere korrekt placering, jo færre drift problemer kan der opstå senere.

Montering af stop komponent.

Det er forholdsvis enkelt, at montere sensorer. Hvis der allerede er monteret en køretråd, skal denne klippes over på begge sider af hullet. Køretråden må ikke trækkes over sensoren. Bor et hul på 3mm lodret i pladen. Træk ledningerne på sensoren ovenfra gennem hullet, og pres forsigtigt sensoren på plads. 161773 figur 02
Sensoren placeres således, at den flade side, går på tværs af kørselsretningen. I de fleste tilfælde behøves du ikke at fæstne sensoren yderligere, men du kan give den en dråbe sekundlim, hvis den sidder løs i hullet.

Sensorer kan også placeres forskudt for center af kørebanen. Herved kan du få køretøjer med en ekstra magnet placeret under køretøjet, til at aktivere sensoren. Dette kan for eksempel bruges ved busholdepladser. Bussen aktiverer sensoren, og kører ind og holder ved stoppestedet. Læs mere om opsætningen af et stoppested i denne artikel.

Undlad at spartle sensoren til før der er lavet et par prøvekørsler.

Herefter er det tid til at tilslutte sensoren til dit system. Afhængig af dens påtænkte funktion, kan det være til en Traffic-Controller eller til en Traffic-Light-Controller.

sensor montering
Hvis sensoren ikke fungerer ordentligt, skal du kontrollere følgende:

  • Tilslutningen til kontrolleren. Er ledningerne korrekt monteret.
  • Tilslutninger til og af transformatoren.
  • Er der strøm til kontrolleren.

Hvad skal du være opmærksom på.

  • Undgå at indbygge sensorer i kurver.

Tekniske data.

Oplyst af producent

Driftsspænding

12 - 16 V AC eller DC

Strømforbrug IO

 

Link og litteraturliste:

Faller Car System teknik

Faller Car System Digital